Que opcións de configuración ten unha invitación?

Inicialmente con cada carrete créase unha invitación cunha configuración estándar. Esta invitación foi configurada para cubrir un uso xeral pero podes modificala ao teu gusto en calquera momento, tamén podes crear novas invitacións con diferentes opcións para distinguir subgrupos dentro dos teus invitados. Por exemplo, poderías ter unha invitación para aqueles amigos que estean na túa festa de aniversario e outra invitación configurada con "Acceso de só lectura" para aqueles amigos que non puideron asistir e que non desexas que poidan engadir fotos non relacionadas co evento.

Antes de continuar, accede á túa conta de usuario.

Selecciona o carrete

Para poder engadir ou configurar unha invitación, debes seleccionar o carrete ao que desexas modificar as súas invitacións, pulsa no botón CONFIGURAR do carrete (representado coa icona dunha engrenaxe ou roda dentada).

Selecciona a invitación

Se hai unha única invitación xa estará despregada, en caso contrario desprega a invitación que desexas editar e configúraa como mellor convéñache.

A continuación repasamos en detalle cada unha das opcións de configuración:

• Invitación activa

Todas as invitacións están inicialmente activas, polo tanto, aquelas persoas ás que lles enviaras a ligazón da invitación ou lles mostraras o código QR da mesma serán engadidas automaticamente. Por regra xeral esta opción non debería preocuparche, pero nalgún caso, especialmente se compartiches a ligazón da invitación a través do correo electrónico ou de mensaxería instantánea (tipo WhatsApp) podería interesarche desactivar a invitación tras asegurarte que o grupo de convidados seleccionados accedeu ao carrete para garantir que a partir dese momento ningunha outra persoa poderá acceder a través desta invitación.

Seguindo co exemplo anterior, poderías desactivar a invitación daqueles convidados que están na túa festa e que accederon ao carrete do aniversario por se algún deles reenvía esa invitación a persoas alleas á celebración, lembra que a ligazón é pública e calquera que o coñeza pode acceder de forma anónima. Desta forma, as túas amizades poderán seguir usando o carrete para compartir as vosas fotos debido a que foron engadidos antes de desactivar a invitación e todas aquelas persoas que tenten acceder despois de desactivar a invitación serán rexeitadas. Se algún dos teus amigos incorporouse tarde á festa, poderás volver activar a invitación para facilitarlle o acceso.

Ademais, as invitacións non activas quedarán claramente identificadas dado que observarás que o título da mesma estará tachado e terán unha icona dun cadeado, representando o bloqueo da invitación.

• Compartir en redes sociais

En cada carrete facilítase un botón para compartir cada foto de forma individual a través das redes sociais. Desactivando esta opción, non se lle mostrarán aos teus convidados esta icona, polo que compartir as imaxes sería máis laborioso pero non imposible. Esta opción non evitaría, por exemplo, que alguén puidese facer unha captura de pantalla da imaxe e utilizar a captura para mostrar a imaxe nas súas redes sociais.

• Descarga individual

Con esta opción activada permites que os teus convidados poidan descargarse a foto coa máxima calidade nos seus dispositivos, coma se fosen sacadas dende a súa propia cámara. As imaxes terán toda a calidade coa que foron subidas a jjiffy, sen ningún tipo de compresión nin marca de auga.

Esta opción é moi útil para aqueles convidados que soamente estean interesado nesas fotos nas que eles aparezan e non en todas as fotografías do evento. Doutra banda, desactivando esta opción garantes que soamente ti e o autor da fotografía teñen a imaxe coa máxima calidade.

• Acceso para só lectura

Esta opción deberás activala unicamente para aquelas invitacións nas que queres que os teus convidados non teñan a posibilidade de subir as súas fotografías, poderán visualizar todas as exposicións do carrete e realizar calquera das outras opcións que teñas configuradas na invitación pero non poderán engadir fotos ao carrete. Esta opción podería ser interesante activala cando teñas pouco espazo na túa conta e non queiras que os teus convidados sigan engadindo fotos pero queres que poidan seguir gozando da súa visualización.

Para poder identificar de forma inequívoca este tipo de invitacións, observarás que diante do título da invitación aparecerá unha icona dun ollo, representando que os invitados que accedan a través da mesma unicamente poderán visualizar o contido do carrete.

• Acceso só para usuario rexistrados

Activando esta opción obrigarás a que os teus convidados teñan que estar rexistrados en jjiffy para poder acceder ao carrete, isto en principio rompe a nosa concepción de simplicidade á hora de reunir as fotografías pero a cambio cada fotografía quedará asociada ao usuario que subiu dita imaxe, lembra que isto non garante que ese usuario sexa o autor da mesma.